Drie Peperomia soorten

De Peperomia obtusifolia zit al zo’n 25 jaar in ons assortiment. Met zijn donkergroene, leerachtige bladeren is deze plant echt een eyecatcher. En dat de Peperomia obtusifolia groen erg populair is hoeft u ons dan ook niet te vertellen. Maar er zijn een paar new kids on the block. Wij zijn benieuwd of u ze alle drie kent.

Tijdens een reis naar Panama nam onze planthunter een Peperomia obtusifolia mee. Onze veredelaar is deze plant gaan veredelen met een plant van dit soort die wij in ons assortiment hadden. Deze veredeling resulteerde in nieuwe soorten, waaronder de Peperomia Burning Bush ® en Peperomia Red Canyon ®.

Peperomia Red Canyon ® in interieur
Peperomia Red Canyon ®

De Peperomia Red Canyon ® is hoger dan de Peperomia obtusifolia. Daarnaast heeft deze plant een prachtige rode stengel, waar de plant zijn naam aan te denken heeft, en lichtgroene bladeren met diepliggende nerven. De Peperomia Burning Bush ® daarentegen heeft donkergroene bladeren. Het blad van deze plant heeft een rode rand. Zowel de Peperomia Red Canyon ® als de Peperomia Burning Bush ® hebben een hogere plantvorm dan de Peperomia obtusifolia, die laag en compact blijft.

Deze unieke kenmerken zorgen dat deze twee Peperomia soorten toevoeging zijn voor de Eden Collection.

Heeft u ze alle drie al in uw assortiment?

Meer nieuws

Top 10 meest verkochte planten 2022. Nummer 1: Chlorophytum Ocean

Top 10 planten van 2022

Het mag nog net, terugblikken op vorig jaar. En wat een jaar! Het was een jaar waarin we nieuwe planten toevoegden aan de Eden Collection,

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL

Stuur ons een email​