Senecio peregrinus, een spetter van een plant

Een nieuwe maand, een nieuwe plant om in het zonnetje te zetten! In de maand juli is de Senecio peregrinus de plant van de maand. Een hele bijzondere kamerplant, al zeggen we het zelf. Wil je weten waarom? Lees dan gauw verder!

Senecio peregrinus, het dolfijnenplantje

Jumping Dolphin

De Senecio peregrinus is een plant met meerdere bijnamen. De meest bekende is waarschijnlijk dolfijnenplant, maar in Japan wordt hij dolfijnenketting genoemd. De bladeren van de Senecio peregrinus lijken op kleine dolfijnen die uit het water springen. Deze plant is een kruising tussen twee verschillende soorten planten van dezelfde familie, namelijk Senecio articulatus en Senecio rowleyanus.

Eden Specials

De dolfijnenplant is een plant met een uniek verhaal! Daarom is de plant één van onze Eden Specials. Het verhaal van de Senecio peregrinus wordt op een viertalig etiket (Nederlands, Engels, Duits en Frans) vertelt, waardoor het verhaal van deze plant worden de hele wereld kan worden gelezen.

Wil je meer weten over deze bijzondere plant? Neem dan contact met ons op, dat vinden wij dol-fijn!

Meer nieuws

Nieuw! Adorable little plants

Ken je “Adorable little plants” al? Ons nieuwste hangplantenconcept is schattig en geschikt voor elke winkelruimte. De hangplanten in potmaat 10,5 cm zijn betaalbaar geprijsd en een lust voor het oog.

Read More »

Share blog

Facebook
LinkedIn
en_GB

Send us an email