Duurzame kamerplanten

Duurzaam geteelde kamerplanten, daar wordt iedereen blij van toch? Wij houden net zoveel van de natuur als van onze planten. Daarom willen wij graag doen wat goed is voor beide. Lees meer over wat duurzaamheid voor ons en dus ook voor u betekent.
 

Smit Kwekerijen en duurzaamheid

Een duurzame keuze

Het kweken van planten met liefde voor de aarde is één van onze prioriteiten. Hierdoor zijn onze planten een duurzame keuze voor klanten. Elk jaar zetten wij stappen om onze planten schoner, duurzamer en eerlijker te telen. Want wij willen onze klanten nog jarenlang voorzien van prachtige kamerplanten.

Daarom gebruik wij al jaren geen middelen die onder de groep Neonicotinoïden vallen, omdat gebruik van deze middelen een oorzaak kan zijn van de bijensterfte in Nederland.

Biologische gewasbescherming

Wij zetten maximaal in op het gebruik van biologische gewasbescherming, zoals roofmijten en sluipwespen. Hierdoor wordt het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen tot een minimum beperkt. De biologische gewasbescherming worden gelijkmatig en efficiënt verdeeld in de kas door middel van de Airobug.

Ook maken we planten weerbaarder en gezonder door het gebruik van middelen van het NatuGrow-systeem, wat staat voor Natural Growing (Natuurlijk Telen). Door deze manier van telen ontstaan planten die minder gevoelig zijn voor ziektes als Pythium, Fusarium, Meeldauw en Botrytis.

Certificaten

 

Hoge kwaliteit van onze kamerplanten staat bij ons centraal. Daarom zijn we aangesloten bij verschillende kwaliteitsorganisaties en zijn we in het bezit van meerdere certificaten. Voordat een certificaat wordt toegekend moet een bedrijf door een strenge selectie, waardoor het lastig is om een certificaat te ontvangen. Met deze certificaten bent u ervan verzekerd dat de planten die u koopt voldoen aan hoge eisen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. 

MPS-A

Onze bedrijfsvoering is heel duurzaam, wat is beloond het de certificering MPS-A (van MPS ABC). Een hoge score waarmee we tot de top behoren op dit gebied.

MPS-GAP

Wij voldoen aan de strenge eisen op het gebeid van traceerbaarheid, milieu, gewasbescherming en recall procedures. Daarom kunnen we met dit certificaat ook leveren aan internationale retailers.

MPS-Productproof

Naast onze bedrijfsvoering, zijn onze producten ook zo milieuvriendelijk geteeld. Met het MPS-ProductProof certificaat kunnen wij aantonen dat bepaalde werkzame stoffen niet zijn gebruikt. Kijk voor meer informatie op www.volgjebloemofplant.nl.

MPS-SQ

Het MPS-SQ certificaat toont u aan dat wij voldoen aan (inter)nationale eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

GRASP

Sociale aspecten op bedrijfsniveau zijn voor ons net zo belangrijk als het milieuvriendelijk kweken. Het certificaat GRASP laat zien dat wij hier veel mee bezig zijn.

PlanetProof

On the way to PlanetProof is een keurmerk wat in veel sectoren voorkomt, ook in de sierteelt. Dit keurmerk laat zien dat producten duurzamer zijn geproduceerd. Onze planten zijn een betere keuze voor natuur, klimaat en dier!

Footprint

Wat is nou eigenlijk onze impact op de aarde? Om hierachter te komen heeft Greenhouse Marketeers onze ecologische footprint berekent. Zo weten wij wat de impact van ons teeltproces (van A tot Z) op het milieu is. Dit vormt onze basis voor de continue verbeteringen op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame samenwerking

Het verduurzamen is iets wat wij samen met onze klanten en partners doen, zodat we samen aan een betere wereld werken. Zo werken wij samen met Aardse Orchideeën aan een project om op biologische wijze drainwater te zuiveren. Sinds 1 januari 2018 is de sierteeltsector namelijk verplicht om 95% van haar drainwater te zuiveren van gewasbeschermingsmiddelen. Deze verplichting is een loopt vooruit op het doel om per 2027 al het water binnen de glastuinbouw te recirculeren. Zowel wij als  Aardse Orchideeën geloven in een biologische oplossing. Gedurende dit project wordt deze oplossing onderzocht en gevalideerd. Het project wordt gesubsidieerd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Duurzame kamerplanten