Begonia Magic Colours nieuw in het assortiment

Vanaf begin 2023 zal de bekende kleurrijke Begonia-collectie Magic Colours van Kwekerij Hoefnagels verkrijgbaar zijn bij Smit Kwekerijen. In augustus van dit jaar werd bekend dat Kwekerij Hoefnagels per 31 december stopt met het kweken van deze collectie. Lees meer over de overname van het assortiment door Plant World in dit artikel. Wij als Smit Kwekerijen zijn blij met deze uitbreiding van ons huidige Begonia-assortiment.

Magic Colours

Met de overname van Magic Colours zien wij volop kansen voor onze klanten om het huidige assortiment aan te vullen met deze kleurrijke en onderscheidende bladbegonia’s. De Begonia Magic Colours soorten kenmerken zich door de opvallende kleuren en de verschillen in het blad (spits en rond blad). Ook zijn er voldoende mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en innovatie van de planten. De eerste reacties die wij hebben ontvangen op de beurs in Aalsmeer zijn dan ook positief. 

Een verandering ten opzichte van het huidige assortiment is de potmaat. De huidige potmaat 13 cm wordt vervangen door een 12 cm pot, omdat deze potmaat goed aansluit bij het totale assortiment van Smit Kwekerijen.

Naast de verandering van de potmaat verandert ook de teeltlocatie. Deze verandering kan invloed hebben op de teeltduur, maar we doen onze uiterste best dat u daar zo weinig mogelijk hinder van ondervindt. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om mooie afwisselende en mixen te kunnen blijven aanbieden zoals u van Kwekerij Hoefnagels en Smit Kwekerijen gewend bent. 

Assortiment

Het assortiment zal vanaf begin 2023 beschikbaar komen op Floriday en toegevoegd worden aan onze aanbodslijst onder de naam Begonia Magic Colours.

Voor overige vragen kunt u contact opnemen bij de bij u bekende accountmanager van Smit Kwekerijen. 

Meer nieuws

Kunstig keramiek

Even wat aandacht voor keramiek! Wist je dat wij een divers assortiment keramiek in ons aanbod hebben? Zo presenteer je op een makkelijke manier een trendy eindproduct aan jouw klanten. Je hoeft alleen nog na te denken over een mooie plek om het te presenteren.

Read More »

Héééé Kalanchoe

Het is zomer en dat betekent, tijd voor Kalanchoe! Een aantal Kalanchoe soorten staan erom bekend dat ze van kleur veranderen in de zon.

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL

Stuur ons een email​