Plant van de maand oktober: Philodendron gloriosum

Naast compacte planten worden er in onze kassen ook grote planten gekweekt. Grote planten zorgen voor een jungle-gevoel bij mensen thuis. Zo ook de Philodendron gloriosum. Tijdens deze herfstmaand is deze beauty de plant van de maand.

Philodendron gloriosum

Het eerste wat opvalt wanneer je deze plant ziet, zijn de hartvormige diepgroene bladeren met een mooi bladtekening. Want hoe mooi is die lichte nerf? Met zijn hartvormige bladeren is de Philodendron gloriosum ook een echte hartendief.

Wat de Philodendron gloriosum extra onderscheidt van andere planten is zijn groeiwijze. De plant groeit van links naar rechts (en andersom) in plaats van omhoog. Benieuwd hoe deze groeiwijze eruit ziet? Als je op Instagram zoekt op de hashtag #Philodendrongloriosum zie je hoe mooi de groeiwijze van deze plant is!

De Philodendron gloriosum, een echte Eden Jungles

De Philodendron gloriosum is met recht een echte Eden Jungles. Naast de Philodendron gloriosum maken onder andere de Monstera minima, Anthurium clarinervium en Alocasia Regal Shields deel uit van deze productlijn. Wilt u meer weten over de Eden Jungles of andere productlijnen? Bekijk dan onze pagina over de productlijnen.

De Philodendron gloriosum heeft ook geschitterd in de Grote Tuinverbouwing! Bekijk de beelden uit de aflevering hieronder.

Meer nieuws

Top 10 meest verkochte planten 2022. Nummer 1: Chlorophytum Ocean

Top 10 planten van 2022

Het mag nog net, terugblikken op vorig jaar. En wat een jaar! Het was een jaar waarin we nieuwe planten toevoegden aan de Eden Collection,

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL

Stuur ons een email​