Proefboringen bij Smit Kwekerijen

We zijn weer een stap verder in ons plan om de planten nog duurzamer te kweken! Begin mei zijn er op twee locaties proefboringen gedaan; naast onze hoofdlocatie (Siepweg 4) en bij Siepweg 7. Met deze proefboringen werden de mogelijkheden voor middelhoge temperatuur opslag (MTO) onderzocht. Hierbij wordt warm water opgeslagen in de grond. In de zomer wordt er water opgewarmd via Zonthermie panelen en daarna in de warmte-opslag opgeslagen. In de winter gebruiken we dan warm water uit de warmte-opslag om de kassen te verwarmen. Er zijn twee opties onderzocht – een ondiepe optie en een diepe optie.

De proefboringen werden uitgevoerd door boorfirma Remon met ondersteuning van IF Technology. Het boren gebeurde met een zuigboor. Water werd omhoog gehaald en kwam vervolgens terecht in een installatie van drie bakken. Op verschillende punten werd er modder uit de bakken gehaald, zodat ze er monsters van konden nemen. Het water ging na een tocht door de drie bakken weer terug de grond in.

Conclusie proefboringen

De ondiepe optie blijkt op beide locaties helaas onvoldoende geschikt. Maar er is ook goed nieuws! De diepe optie bij Siepweg 7 biedt perspectief voor middelhoge temperatuur opslag. Deze optie wordt nu verder onderzocht.

Duurzaamheid is een belangrijke kernwaarde voor Smit Kwekerijen. Naast het gebruik van zoveel mogelijk biologische bestrijdingsmiddelen, willen wij ook het gebruik van fossiele energiebronnen verminderen.

Meer nieuws

Kunstig keramiek

Even wat aandacht voor keramiek! Wist je dat wij een divers assortiment keramiek in ons aanbod hebben? Zo presenteer je op een makkelijke manier een trendy eindproduct aan jouw klanten. Je hoeft alleen nog na te denken over een mooie plek om het te presenteren.

Read More »

Héééé Kalanchoe

Het is zomer en dat betekent, tijd voor Kalanchoe! Een aantal Kalanchoe soorten staan erom bekend dat ze van kleur veranderen in de zon.

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL

Stuur ons een email​