Top 10 planten van 2022

Het mag nog net, terugblikken op vorig jaar. En wat een jaar! Het was een jaar waarin we nieuwe planten toevoegden aan de Eden Collection, bijvoorbeeld de Peperomia Burning Bush en Begonia Silver Jewell. Ook introduceerden we de Adorables; een concept bestaande uit 10,5 cm hangplanten.

Een terugblik is niet compleet zonder lijstjes. Daarom hebben we een top 10 gemaakte van de meest verkochte planten in potmaat 12 cm.

Chlorophytum ocean, top 10 planten

1. Chlorophytum Ocean ®

De grote favoriet van 2022 is de Chlorophytum Ocean ®! En wij snappen heel goed waarom. Het is een sterke plant met sierlijke bladeren. Door de witte omlijning is deze plant een eyecatcher. En doordat het een sterke plant is, is deze plant gemakkelijk te onderhouden. De Chlorophytum Ocean ® is een aanwinst voor ieder assortiment!

2. Senecio cephalophorus ®

De nummer twee van dit jaar is de Senecio cephalophorus ®. Een grijsblauwe beauty al zeggen we het zelf. Met zijn specifieke bladvorm is deze plant anders dan andere planten, wat hem erg geliefd maakt.

Top 10 planten. Nummer 2: Senecio cephalophorus
Top 10 planten. Nummer 3: Sedum Tornado

3. Sedum Tornado ®

De Sedum Tornado ® is de hekkensluiter van de top 3. Deze wervelwind heeft glanzende, kleine blaadjes die aan een rode steel groeien. De glanzende blaadjes variëren in kleur van licht- tot donkergroen. Wist je dat de Sedum Tornado van oorsprong uit Costa Rica komt?

De top tien wordt aangevuld met deze prachtige planten:

4. Senecio Himalaya ®
5. Peperomia obtusifolia groen
6. Peperomia rotundifolia
7. Pilea depressa Sao Paulo
8. Parthenocissus striata ®
9. Tradescantia Nanouk ®
10. Tradescantia zebrina

De beste wensen namens het hele team van Smit Kwekerijen en op naar een groen 2023!

Meer nieuws

Kunstig keramiek

Even wat aandacht voor keramiek! Wist je dat wij een divers assortiment keramiek in ons aanbod hebben? Zo presenteer je op een makkelijke manier een trendy eindproduct aan jouw klanten. Je hoeft alleen nog na te denken over een mooie plek om het te presenteren.

Read More »

Héééé Kalanchoe

Het is zomer en dat betekent, tijd voor Kalanchoe! Een aantal Kalanchoe soorten staan erom bekend dat ze van kleur veranderen in de zon.

Read More »

Blog delen:

Facebook
LinkedIn
nl_NL

Stuur ons een email​