Groot assortiment

Smit Kwekerijen is een moderne potplantenkwekerij gespecialiseerd in het kweken van unieke, sterke en trendy rassen. We halen graag de natuur uit alle delen van de wereld onze huiskamer in.

Onze soorten ook in uw kwekerij?

Onze kwekerij is gevestigd in Sappemeer (Groningen), vanuit waar we klanten in binnen- en buitenland bedienen. Wij hechten waarde aan duurzame relaties met onze medewerkers, leveranciers en klanten. We zijn betrokken en werken graag samen aan groei, verduurzaming en conceptontwikkeling.

Een voorbeeld van verduurzaming en conceptontwikkeling is ons Young Plants programma waarmee we een aantal jaren actief zijn. Dit programma houdt in dat we jonge stekken en pluggen (van o.a. onze Eden Collection) leveren aan binnen- en buitenlandse kwekers. Zij kweken onze pluggen en stekken daarna zelf op tot volwassen planten. Kwekers als KP Holland, J & P ten Have, Forever Plant Group, Gartneriet Tvillingegaarden, Gartenbau Klein en Fertiplant maken al geruime met succes deel uit van dit programma.

Uw voordelen

Welke voordelen heeft een partnership met Smit kwekerijen?

  1. Wij geloven in het local for local concept, waarbij lokale partijen planten kweken voor hun klanten in plaats de planten te importeren. Dit is goed voor het milieu en voor de lokale economie. Ook staat verduurzaming in het consumentenlandschap steeds hoger in het vaandel. 
  2. Met een partnership kunnen we meer differentiatie in de markt aanbrengen, bijvoorbeeld door het aanbieden van PBR-rassen en nieuwe potmaten.
  3. We kunnen u in contact brengen met onze klanten of samen nieuwe klanten bedienen om ze beter van dienst te zijn met lokaal geteelde soorten.
  4. Wij kunnen u ondersteuning bieden in de vorm van marketingmateriaal en teeltkennis.
  5. U werkt samen met een stabiele partner die meer dan 35 jaar ervaring heeft in het succesvol telen van groene kamerplanten.